Ελληνικά
English
    Η εταιρεία   Επικοινωνία   Αρχική σελίδα
 Εκπαιδευτικά συστήματα Όργανα Λοιπός εξοπλισμός Νέα προϊόντα - Προσφορές  
 
Εκπαιδευτικά συστήματα ->Οχήματα -> Συστήματα εξομοίωσης αυτοκινήτου με Η/Υ


EB-605 | Εκπαιδευτική διάταξη αισθητήρων και διατάξεων ελέγχου του κινητήρα του αυτοκινήτου

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα : - Λειτουργία των αισθητήρων θερμοκρασίας, πίεσης, knock, ροής, θέσης, ταχύτητας και οξυγόνου - Εντοπισμός και επισκευή ανοικτού κυκλώματος του αισθητήρα της θέσης της βαλβίδας ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR), βραχυκυκλωμένο σωληνοειδές της βαλβίδας EGR και μερικώς βραχυκυκλωμένο σωληνοειδές της βαλβίδας της θερμαντικής διάταξης αναθυμιάσεων καυσίμου (EFE). - Κατανόηση της λειτουργίας των σωληνοειδών - Εντοπισμός και επισκευή βλαβών στο κύκλωμα του σωληνοειδούς της βαλβίδας παράκαμψης του αέρα - Κατανόηση της λειτουργίας του ανοικτού και του κλειστού βρόγχου ελέγχου - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων στην διάταξη ελέγχου της θερμοκρασίας του εισερχόμενου αέρα - Εντοπισμός και επισκευή βραχυκυκλωμένων ή ανοικτών αισθητήρων θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού, απόλυτης πίεσης πολλαπλής (ΜΑΡ), θέσης της πεταλούδας - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων στα πηνία ελέγχου αέρα και ταχύτητας στο ρελαντί - Αναγνώριση και επισκευή προβλημάτων του αισθητήρα οξυγόνου - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων του αισθητήρα θέσης της πεταλούδας. - Εντοπισμός και επισκευή διαρροών στο σύστημα ψεκασμού καυσίμων - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων διαρροών στο σύστημα εκκίνησης

Download: EB-605 | Εκπαιδευτική διάταξη αισθητήρων και διατάξεων ελέγχου του κινητήρα του αυτοκινήτου Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-601 | Εκπαιδευτική διάταξη εξομοίωσης εκκίνησης της μηχανής του αυτοκινήτου

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα: - Λειτουργία των συστημάτων εκκίνησης (μπαταρία, διάταξη εκκίνησης και σωληνοειδές εκκίνησης, διακόπτης ανάφλεξης). - Εντοπισμός, επισκευή, αντικατάσταση καμένου πηνίου σωληνοειδούς και προβληματικών συνδέσεων σωληνοειδούς - Λειτουργία των συστημάτων ανάφλεξης (μπουζί, πηνίο ανάφλεξης, στροφαλοφόρος άξονας, μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου) - Εντοπισμός, επισκευή, αντικατάσταση προβληματικής γείωσης της μπαταρίας (χαλαρές ή βρώμικες καλωδιώσεις) - Λειτουργία της μονάδας ηλεκτρονικού ελέγχου, των αισθητήρων και των διατάξεων ενεργοποίησης - Εντοπισμός, επισκευή, αντικατάσταση διαβρωμένων ακροδεκτών μπαταρίας και υψηλής εσωτερικής αντίστασης - Λειτουργία του συστήματος διανομής και ηλεκτρονικού ψεκασμού καυσίμων - Εντοπισμός, επισκευή, αντικατάσταση διακεκομμένου καλωδίου της διάταξης εκκίνησης διακεκομμένου τυλίγματος σωληνοειδούς εκκίνησης. - Εντοπισμός, επισκευή, αντικατάσταση καμένης ασφάλειας της μονάδας ηλεκτρονικού ελέγχου, καμένης αντλίας καυσίμου ή ρελέ, προβληματικής διάταξης ψεκασμού καυσίμων ή διάταξης ρύθμισης της πίεσης των καυσίμων και βουλωμένου φίλτρου καυσίμων. - Αναγνώριση και επισκευή των βρώμικων επαφών του διακόπτη ανάφλεξης και του ανοικτού κυκλώματος στο διακόπτη επιλογής ταχυτήτων - Αναγνώριση και αντικατάσταση φθαρμένων μπουζί, βραχυκυκλωμένου πηνίου ανάφλεξης, προβληματικής διάταξης ανάφλεξης, αισθητήρα στροφαλοφόρου άξονα και μονάδας ηλεκτρονικού ελέγχου.

Download: EB-601 | Εκπαιδευτική διάταξη εξομοίωσης εκκίνησης της μηχανής του αυτοκινήτου Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-603 | Εκπαιδευτική διάταξη ηλεκτρικών καλωδιώσεων

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα : - Αναγνώριση και κατασκευή ηλεκτρικών κυκλωμάτων : σε σειρά, παράλληλα και συνδυασμός - Αναγνώριση των βλαβών ενός ηλεκτρικού κυκλώματος : ανοικτό, βραχυκύκλωμα, με προβληματικά εξαρτήματα και υψηλές αντιστάσεις. - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών στα φώτα πορείας και στα υποσυστήματα των εσωτερικών φωτισμών του αυτοκινήτου - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών των εμπρός και των πίσω φωτεινών ενδείξεων αλλαγής πορείας (στροφή αριστερά ή δεξιά), των φωτεινών ενδείξεων στάσης (stop) και των φωτεινών ενδείξεων κινδύνου. - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών των εμπρός και των πίσω γωνιακών φωτεινών ενδείξεων, των φωτεινών ενδείξεων στάθμευσης και των εφεδρικών φώτων. - Εντοπισμός και επισκευή του ανοικτού κυκλώματος του διακόπτη επιλογής ταχυτήτων.

Download: EB-603 | Εκπαιδευτική διάταξη ηλεκτρικών καλωδιώσεων Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-606 | Εκπαιδευτική διάταξη συστήματος ελέγχου εκπεμπόμενων ρύπων

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα : - Λειτουργία της μηχανής εσωτερικής καύσης - Ανίχνευση ανοικτού κυκλώματος στο σωληνοειδές της διάταξης δημιουργίας πίεσης για την παροχή του καυσίμου και στο σωληνοειδές του συστήματος ελέγχου των ρύπων - Αναγνώριση και μέτρηση των ρύπων των υδρογονανθράκων, του μονοξείδιου του άνθρακα και των οξειδίων του αζώτου] - Εντοπισμός και επισκευή κλειστής βαλβίδας EGR, ανοικτού κυκλώματος σωληνοειδούς EGR, ανοικτού κυκλώματος γείωσης αισθητήρα EGR, βρώμικης βαλβίδας EGR και μηδενικού ECM του σωληνοειδούς EGR. - Λειτουργία της διοχέτευσης αέρα κατά τον ψεκασμό στον συσσωρευτή – πολλαπλασιαστή - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων για την παροχή αέρα και των βαλβίδων παράπλευρης διοχέτευσης - Λειτουργία του καταλυτικού μετατροπέα τριών δρόμων - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων στη διάταξη θέρμανσης EFE - Μελέτη του στοιχειομετρικού λόγου αέρα/καυσίμου - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων στον αισθητήρα του ψυκτικού υγρού και στο σύστημα ελέγχου του αδρανούς αέρα - Πειραματισμός στην πρόσκαιρη εξάτμιση του καυσίμου, στον έλεγχο του αδρανούς αέρα, στον έλεγχο των ρύπων και στον έλεγχο του καυσίμου - Εντοπισμός και επισκευή προβλημάτων στη διάταξη δημιουργίας κενού στην διάταξη προθέρμανσης του αέρα και στο PCV - Κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων προθέρμανσης, ελέγχου των καυσίμων και ανακύκλωσης των καυσαερίων - Εντοπισμός και επισκευή βραχυκυκλωμένου σωληνοειδούς της διάταξης ψεκασμού και του αισθητήρα θερμοκρασίας του αέρα.

Download: EB-606 | Εκπαιδευτική διάταξη συστήματος ελέγχου εκπεμπόμενων ρύπων Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-600 | Εκπαιδευτική διάταξη εξομοίωσης κλιματισμού αυτοκινήτου

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα : - Σχέση πίεσης / θερμοκρασίας του ψυκτικού - Αρχές λειτουργίας του συμπιεστή, του συμπυκνωτή, της διόδου μέσω σταθερού σωλήνα και του εξατμιστή - Αρχές λειτουργίας των διακοπτών πίεσης - Επιδράσεις του περιορισμού των γραμμών στην πίεση και στην θερμοκρασία του ψυκτικού - Μέτρηση της τάσης κατά μήκος του ηλεκτρικού κυκλώματος

Download: EB-600 | Εκπαιδευτική διάταξη εξομοίωσης κλιματισμού αυτοκινήτου Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-604 | Εκπαιδευτική διάταξη λειτουργίας του κινητήρα αυτοκινήτου

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα: - Λειτουργία των διατάξεων που ενεργοποιούνται από τον κεντρικό υπολογιστή - Εντοπισμός και επισκευή της βαλβίδας ανακύκλωσης των καυσαερίων όταν αυτή έχει κολλήσει στη θέση που είναι ανοικτή ή στη θέση που είναι κλειστή. - Λειτουργία των αισθητήρων - Εντοπισμός και επισκευή των φθαρμένων δακτυλίων που παρουσιάζουν διαρροή - Εντοπισμός και επισκευή των βραχυκυκλωμένων και ή των ανοικτών αισθητήρων (θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού, θερμοκρασίας του αέρα, απόλυτης πίεσης του συσσωρευτή – πολλαπλασιαστή, της θέσης της πεταλούδας, του σωληνοειδούς της προθέρμανσης του αέρα, του ελέγχου του αδρανούς αέρα και του οξυγόνου των καυσαερίων) - Εντοπισμός και επισκευή της βαλβίδας παράκαμψης του αέρα όταν έχει κολλήσει στην παράκαμψη ή όταν έχει κολλήσει στη συμβατική θέση. - Εντοπισμός και επισκευή της φραγμένης διάταξης ψεκασμού καυσίμων και της διάταξης ρύθμισης της πίεσης των καυσίμων όταν αυτή έχει χαμηλή πίεση. - Εντοπισμός και επισκευή των βαλβίδων που παρουσιάζουν πρόβλημα λειτουργίας.

Download: EB-604 | Εκπαιδευτική διάταξη λειτουργίας του κινητήρα αυτοκινήτου Τεχνικό φυλλάδιο    
EB-608 | Εκπαιδευτική διάταξη ηλεκτρικών αξεσουάρ αυτοκινήτου

Με την διάταξη αυτή καλύπτονται τα παρακάτω θέματα: - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών του ραδιοκασετόφωνου AM/FM : καμένη ασφάλεια, προβληματικά ηχεία, παραμόρφωση του ήχου στο δέκτη, προβληματική κεραία, προβληματικός δέκτης, στατικά παράσιτα στο δέκτη. - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών του συστήματος ελέγχου ταχύτητας : ανοικτή επαφή του διακόπτη του ελέγχου της ταχύτητας ταξιδιού (cruise control), καμένο ενδεικτικό, ανοικτή επαφή στο διακόπτη των φρένων και στο διακόπτη της επαναφοράς, βλάβη στη βαλβίδα κενού, διαρροή στο σύστημα δημιουργίας κενού, διακεκομμένο πηνίο στο σύστημα δημιουργίας κενού, μεταβολές στη θέση της πεταλούδας κατά τον έλεγχο της ταχύτητας. - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών στο σύστημα αυτομάτου ελέγχου των φώτων : καμένη ασφάλεια, ανοικτή επαφή στο διακόπτη των φώτων, ανοικτό κύκλωμα ή βραχυκύκλωμα στο φωτοκύτταρο, βραχυκυκλωμένος διακόπτης ελέγχου των φώτων πορείας, ποτενσιόμετρο μπλοκαρισμένο σε μία θέση. - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών στο σύστημα των ηλεκτρικών παραθύρων : ανοικτή επαφή στο διακόπτη αριστερής/δεξιάς πόρτας, ανοικτό κύκλωμα στο μοτέρ αριστερής/δεξιάς πόρτας και κολλημένος μηχανισμός αριστερού/δεξιού παράθυρου - Εντοπισμός και επισκευή των βλαβών στο σύστημα των καθαριστήρων του αυτοκινήτου : καμένη ασφάλεια, ανοικτή επαφή στο μοτέρ του καθαριστήρα και στον ακροδέκτη Α του διακόπτη του καθαριστήρα, σπασμένος μηχανικός βραχίονας, κολλημένος διακόπτης καθαριστήρα και ανοικτό κύκλωμα στο διακόπτη και στο μοτέρ του καθαριστήρα. - Λειτουργία των ηλεκτρικών καθισμάτων με μνήμη. - Λειτουργία των φωτεινών προειδοποιητικών ενδείξεων.

Download: EB-608 | Εκπαιδευτική διάταξη ηλεκτρικών αξεσουάρ αυτοκινήτου Τεχνικό φυλλάδιο    
 

Didactic Technology 2010 ©